Duitsers domineren Championat in Leipzig met winst voor Christian Ahlmann

Duitsers domineren Championat in Leipzig met winst voor Christian Ahlmann
In Leipzig stond er het Championat of Leipzig op het programma. Een rubriek waar diverse ruiters uit de wereldtop in de startlijst stonden in deze 1m50 championat op naam te kunnen schrijven.

Het bleek een Duits gevecht te worden die werd gewonnen door Christian Ahlmann en zijn Ailina (v. Chico's Boy) die hier in de achtkoppige barrage ronde een razendsnelle tijd wisten te noteren van 34.19 seconden. Naast Ahlmann wisten slechts nog twee andere ruiters van het hout te blijven. Dit waren de Duitser Mario Stevens en zijn Credo (v. Caretino) die een tweede plaats noteerden in 35.75 seconden. Maar ook de Ier Denis Lynch wist zich tussen de Duitsers staande te houden en eindigde op de derde plaats met Alcazar Sitte (v. Rexar du Houssoit) met nog een foutloze ronde in 35.96 seconden.

De snelste vierfouter van het veld was de Duitser Marcus Ehning die in het zadel van de Zangersheide merrie Cristy (v. Canturano) met een tijd van 34.72 seconden de vierde plaats op zijn naam zette. Voor Gerrit Nieberg was er met Contagio nog een vijfde plaats. De Colman zoon noteerde daarbij een tijd van 37.30 seconden met 4 strafpunten.

Maikel van der Vleuten moest helaas vier strafpunten noteren met VDL Groep Verdi TN. Dit bracht hun op een 17e plaats.

Klik hier voor alle resultaten