Doron Kuipers gaat aan de haal met 1.60m rubriek Sopot

Doron Kuipers gaat aan de haal met 1.60m rubriek Sopot
In Sopot stond vandaag de Big Tour op de agenda, de proef werd gereden over een hoogte van 1.60m en werd gewonnen door Nederlander Doron Kuipers met zijn 10-jarige ruin Theoreme du Desir  (v. Calvaro). De tweede plaats was voor Pal Flam en de derde podiumplaats was voor de Amerikaan Reed Kessler.

Op de prachtige zandpiste in Polen wisten 18 combinaties foutloos te blijven en het was strijden om de top 5. Met ruim een seconde voorsprong waren Doron Kuipers en de Calvaro-zoon  niet bij te houden door de Noor Pal Flam, die met Shjarebargs Larkin (v. Ladiesdream) als tweede eindige.

Op de vierde plaats zagen we Laura Kraut die het in een nipt gevecht verloor van landgenote Reed Kessler. Kessler stuurde haar 14-jarige Cos I Can (v. Olymp[ic Lux) in 63.18 seconden naar de eindstreep en was daarmee vier hondersten van een seconde sneller dan Kraut en de KWPN ruin Constable II (v. Harley VDL) Nederlands toptalent Sanne Thijssen zet wederom een prestatie van wereldformaat neer in Sopot. Dit maal sprong ze met de BWP-ruin It's Me (v. Cicero Z) in 63.48 seconden naar de vijfde plaats.

Voor België wist enkel Thierry Goffinet zich te klasseren. In het zadel bij de nog maar 8-jarige BWP hengst Jonsaunier Dwerse Hagen (v. Vertigo Saint-Benoit) zette de ruiter een foutloze rit van 65.74 seconden neer die goed was voor een dertiende plaats.

Mogen staat er nog een proef over een hoogte van 1.50m op het programma en het ultieme hoogtepunt van de 5 sterren competitie de Grand Prix.

Kijk hier voor alle resultaten.