Ben Talbot gediskwalificeerd voor overvloedig straffen van paard

Ben Talbot gediskwalificeerd voor overvloedig straffen van paard
De Britse springruiter, Ben Talbot is een diskwalificatie opgelegd tijdens de CSI4* wedstrijd in Gross Viegeln. De ruiter ontving afgelopen weekend een gele kaart na een situatie in de piste.

De springruiter strafte zijn paard overvloedig na een weigering op een hindernis. Ondertussen is het filmpje van het voorval viraal op het net. Talbot zelf geeft een andere wending aan het verhaal.

Uit schrik reactie - na de weigering - strafte Talbot  zijn paard. In een reactie aan Equnews laat hij weten, “Het was een reactie uit boosheid, het had nooit mogen gebeuren. Ik geef ontzettend veel om mijn paarden en zij komen voor mij ook altijd op de eerste plaats. Ik snap heel goed dat ik verkeerd zat. Momenteel wachten we de consequenties verder af.”

De jury besloot daarop de ruiter te diskwalificeren voor het verder verloop van het concours.

In april, dit jaar ontving de springruiter reeds een gele kaart in Arezzo voor het niet-correct straffen van zijn paard. "Na het springen van een hindernis trapte mijn paard nog eens na en raakte daarbij een andere ruiter die daarbij zijn knie brak, dat was de echte reden van de gele kaart."