Ben Schröder geeft barrageles op Indoor Drachten

Ben Schröder geeft barrageles op Indoor Drachten
De spanning was te snijden op de driesterren Grote Prijs van Indoor Drachten. Het duurde lang voordat de eerste foutloze deelnemer zich meldde en het duurde nog langer voor daar nog enkele namen bij kwamen voor een barrage. Uiteindelijk wisten er acht van de 58 combinaties zich te kwalificeren voor de barrage.

Uiteindelijk was het Ben Schröder, toegejuigd door zijn broer Gerco, die met de KWPN-er Davino Q (v. Vingino) naar de winst wist te rijden. De combinatie behaalde daarmee de snelste foutloze tijd van 41.01 seconden. De enige andere ruiter die foutloos bleef in de barrage was Piet Raijmakers Jr en zijn Van Schijndel's Dominus (v. Berlin) met wie hij in een tijd van 41.39 seconden de tweede plaats pakte. Voor België was er een derde plaats in de vorm van Christophe Vanderhasselt en zijn BWP-er Indentity Vitseroel (v. Air Jordan Z) die hier alles gaven en wel de snelste tijd van 38.74 seconden wisten te pakken, maar daarbij helaas vier strafpunten moesten noteren.

Ook Michel Hendrix die zich in de eerste ronde als eerste foutloze ruiter meldde verliet de ring met vier strafpunten in de barrage. Samen met Baileys (v. Indoctro) noteerde hij daarmee wel een mooie vierde plaats. Ook Sjaak Sleiderink en Ivan R (v. Apple Juice) wisten zich in de top vijf te rijden met een tijd van 40.89 seconden.

De Belgische Ann Carton-Grootjans en Irvine ter Doorn eindigden op een zesde plaats, terwijl er voor Jur Vrieling een zevende plaats was met Davall , een nakomeling van de door Vrieling gereden Zavall VDL.

De Brabantse amazone Bianca Schoenmakers kwam ten val op de laatste hindernis in de driesprong. Gelukkig stond zij direct weer zelf op en leek ze verder ongedeerd. De driesprong bleek voor veel ruiters vandaag de grootste uitdaging.

Klik hier voor alle resultaten