Belg wint GP in eigen land in Lier

De eerste internationale Grote Prijs in het vernieuwde Azelhof komt op naam te staan van Dominique Hendrickx en de 11-jarige Covia Z (v. Corronell). Van de 80 starters wisten er 8 zich te plaatsen voor de barrage. Het bleek een zwaar gebouwd parcours te zijn, waar ook nog eens de toegestane tijd een rol zou spelen. Zo was er voor Kirsten Rombouts geen barrage door een tijdsfout met Wetric Van Beek.
Anderen lieten zich dan weer 'verrassen' door een foutief parcours te rijden. Zo werd Maurice Van Roosbroeck (Dylano) uitgesloten nadat hij hindernis 10 nam i.p.v. hindernis 8, hij was toen nog steeds foutloos.

In de barrage mocht de winnaar van de kwalificatieproef op vrijdag, Bart Clarys, de spits afbijten. Hij kreeg echter 8 strafpunten met Esprit DS en eindigde op de 8ste plaats.
De 2e deelnemer in de barrage, Dominique Hendrickx zette meteen een foutloze rit neer in een tijd van 31:80 seconden. Het was afwachten wat de laatste 'snelheidsduivel', de Britse Jessica Mendoza zou doen. Want zij werd als één van de favorieten beschouwd in de barrage. Uiteindelijk eindigde zij met Spirit T (v. Tornado) op de 2e plaats in een tijd van 31:84 seconden.

Voor Qatar werd  Mohammed Bassem Hassan 3e (33:71) met Rosalia La Silla (v. Cassini I). Jan Vermeiren werd knap 4e (36:60) met zijn hengst Armstrong Van De Kapel (v. Quassimodo Z).
Het Nederlandse talent Doron Kuipers zette met de Nabab de Reve zoon Zinius de snelste tijd (31:72), maar kreeg een fout op de laatste hindernis.
'Zinius verdiende een nulrit in de barrage, ik kreeg niet de juiste afstand op de laatste hindernis en dat was mijn eigen schuld', aldus Doron.

Op de 6e plaats eindigde de Britse Jessie Drea (Touchable). Zij bleef de winnaar van gisteren, Dimitry Noterman (Bacardi-Rhum de Muze) voor.