Annelies Vorsselmans wint Grand Prix van Lier met Wilandro, Caroline Devos-Poels, Elisabeth Jukema en Meike Zwartjens laten ook van zich horen

Annelies Vorsselmans wint Grand Prix van Lier met Wilandro, Caroline Devos-Poels, Elisabeth Jukema en Meike Zwartjens laten ook van zich horen
Annelies Vorsselmans heeft zich net tot winnares van de CSI* Grand Prix 1,45m Longines rankingproef gekroond in Lier. Dat deed ze met Wilandro 3, een dertienjarige KWPN-gefokte zoon van Unistar.




QUICK RESULTS

  1. Annelies Vorsselmans - Wilandro 3 (Unistar)

  2. Niels Bruynseels - Kadaffi van Orti (Diamant de Semilly)

  3. Bart Clarys - Joie de Toulon (Toulon)






Vorsselmans was één van de drie foutloze combinaties in de negenkoppige barrage. Met haar onklopbare tijd van 43,74 seconden wist ze KWPN'er Wilandro naar het goud te sturen. Niels Bruynseels en de negenjarige BWP'er Kadaffi volgden in 43,75 seconden en grepen dus letterlijk een honderste van een seconde naast de te kloppen tijd. Bart Clarys en Joie de Toulon behaalden in een foutloze 44,18 seconden het brons voor België.

Vincent Lambrecht en Just Energie (Nabab de Reve) legden de snelste barragetijd af met 42,83 seconden, maar vier strafpunten weerhielden het Belgische duo van een hogere klassering. Gilles Nuytens en Jade S (Diarado) finishten als vijfde in 43,34 seconden met vier strafpunten, eveneens voor België.

Caroline Devos-Poels en Carpe Diem DV Z (Contact vd Heffinck) werden zesde in 46,37 seconden met vier strafpunten.

Bij de vijfjarigen eerder vandaag wist Elisabeth Jukema met Lighteasy d'Urville Z (L'Arcangelo Z) de derde plaats te veroveren na twee foutloze omlopen. De Belg Jeroen Appelen won hier met Elite de Ponts (Malito de Reve).

In de CSI* 1,10m scoorde Meike Zwartjens nog een zevende plaats met Twissimo Z (Twister de la Pomme). Malin Bollen zorgde hier voor een Belgische overwinning met Serieuse du Rouet (Allegreto).

Klik hier voor alle resultaten.