Amber Meijer onverslaanbaar tijdens Gronings kampioenschap

Amber Meijer onverslaanbaar tijdens Gronings kampioenschap
Vorig weekend domineerden de amazones de ZZ-klasse tijdens het Gronings Kampioenschap. Daarin vervulde Amber Meijer een glansrol. Meijer slaagde in een eerste foutloze omloop, maar noteerde één tijdsfout in de tweede ronde met Feline HBC.

Na de eerste omloop was het nog spannende tussen Meijer en clubgenote BEaudine Hollemans en BElla Diva RB. Die laatste sprong tweemaal het hout uit de lepels in de tweede omloop.

Verder hield Amber Meijer het wel foutloos met Chalcedon (v. Calido), waarmee ze in de eerste omloop een tijdfout kreeg. Met een totaal van 1 strafpunt werd ze daarmee kampioen met de 7-jarige Chalcedon en reservekampioen met Feline HBC. Rana Dalenoord werd met 5 strafpunten derde met Waligra.

Barrage
In de klasse Z moest een barrage de beslissing brengen. Marianne Boerema en José Woldring bonden in de ronde op tijd de strijd aan. Beide amazones kregen in de barrage een fout, maar Woldring was de snelste met Chella en eiste daarmee de Z-titel op. Boerema werd met Efrera tweede en Amanda Slagter derde met Galiandra. In de klasse M werd Liza van Doorn kampioen met G-Star AN.

ploeg een uitstekende score van 71,58%. Het viertal van RV Neta werd kampioen in de klasse Z met 64,83%.