Ward McLain: "Iedere ruiter wil hier winnen!"

Ward McLain: "Iedere ruiter wil hier winnen!"
Vannacht was het opnieuw Amerika's Ward McLain die met zijn Belgische, HH Azur de wereldbekerfinale kwalificaties op zijn naam schreef (lees hier). McLain gaat zondag's beslissende finale zo in met een nulscore, toch zit ook Gregory Wathelet hem op de hielen met Forlap. Wathelet verschilt minder dan één springfout van McLain.

We sommen graag de reacties na de tweede proef van de finale op alsook enkele leuke facts van het evenement.

Reacties

Ward McLain - "In onze sport zijn er drie grote titels; De Olympische Spelen, het Wereldkampioenschap en de Wereldbekerfinale. Iedere ruiter wil ze alle drie winnen in zijn carrière, het is een must!," verklaart de Amerikaanse ruiter na zijn sterke prestatie in Omaha.

Gregory Wathelet
- "Ik had nooit durven dromen dat Forlap zo snel met zo veel vertrouwen terug in de ring zou staan. Drie weken geleden voelde hij enorm goed aan en dat merken we vandaag. Vandaag besliste ik voor de tijd te gaan," verklaart de Vice Europees Kampioen. "Ik hoefde me geen zorgen te maken want Forlap vecht momenteel mee in de ring. Ik wist dat McLain snel was, dus ging ik ervoor zonder echt gekke risico's te nemen."

Romain Duguet - "Ik ben enorm tevreden met TwentyTwo (TwentyTwo des Biches). Ik heb haar op stal sinds haar vijf jaar en blijf verbaast van haar kunnen. De merrie is geen spectaculair springend paard, maar ze springt de ene na de andere foutloze omloop. Initieel was het niet het plan haar te starten tijdens deze finale, maar alsnog ben ik blij op haar te kunnen vertrouwen.


Facts


In de 39-jarige geschiedenis van de Wereldbekerfinales was het eerste bezoek aan de Verenigde Staten van Amerika in 1980 in Baltimore.

De afgelopen 39 jaar wisten slechts vier ruiters driemaal de titel te winnen. Oostenrijk's Hugo Simon (1979 (met Gladstone), 1996 en 1997 (met ET FRH)), Rodrigo Pessoa (1998, 1999 en 2000 (met Baloubet du Rouet)), Duitsland's Marcus Ehning (2003 (met Anka), 2006 (met Sandro Boy) en 2010 (met Noltes Kuchengirl Plot Blue)) en Meredith Michaels Beerbaum (2005, 2008 en 3009 (met Shutterfly)).

Het jongste winnaarspaard ooit was de (toen) zevenjarige Aramis die onder het zadel van Canada's Mario Deslauriers de titel greep in Götenborg in 1984. Deslauriers was toen ook de jongste ruiter ooit die titel greep. In 1984 was de Canadees 19 jaar oud.