Stephanie Holmen: "Peder adviseerde me uit m'n comfort zone te komen..."

Stephanie Holmen: "Peder adviseerde me uit m'n comfort zone te komen..."
Gisteren zorgde de Zweedse amazone, Stephanie Holmen voor de (eerste) revelatie van het jaar. De Zweedse sprong naar de wereldbeker overwinning in het Zwitserse Zürich.

"Peder (Peder Fredricson nvdr) adviseerde me om uit m'n comfort zone te komen," verklaart de amazone. "Ik moest rapper zijn als ik gewend ben en de bochten nog scherper nemen. Specifiek de binnenbocht na de witte stijlsprong."

"Ik heb Peder hier enkele malen aan het werk gezien. Ik had nooit verwacht dat mijn merrie met mij evengoed zou presteren. Maar Peder geloofde in ons, en dat hielp. Het was als een perfecte barrage rit. Ik denk dat het Sparrow zijn verlaat verjaardagscadeau aan mij was (lacht - Holmen verjaarde op zaterdag)."

Na haar rit was de amazone tevreden maar eveneens van overtuigd dat ze zou worden ingehaald. "De spanning was bijna niet te dragen. Toen de laatste twee ruiters aan de start kwamen was ik al dolgelukkig. Ik stond sowieso op het podium. En toen de laatste verscheen (Jerome Guery) had m'n geluk weer even plaats gemaakt voor een enorme stress. Het is gewoon zo'n moment om nooit te vergeten."