Fantasische cross-dag voor Bavaria ruiters

Fantasische cross-dag voor Bavaria ruiters
Het was een top dag gisteren voor het Bavaria Team op Military Boekelo. Het onstuimige weer speelde hen zeker geen parten en het publiek kwam in grote getale opdagen. De drie ruiters hebben er dan ook alles aan gedaan om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten.

En dat deden ze dan ook fantastisch. Zo was er voor de jarige Tim Lips een geweldige foutloze cross, waarbij hij enkel wat tijdsstrafpunten opliep. Samen met zijn Bayro staat hij nu op een knappe derde plaats, met minder dan twee strafpunten verschil op de nummer 1. Het beloofd vandaag een spannende dag te worden in het alles beslissende springconcours.

Zelf kijkt Tim erg tevreden terug op zijn cross. "Bayro gaf mij het meeste bijzondere verjaardagscadeau, een fantastische cross!! Hij gaf me een ongelofelijk goed gevoel onderweg.” Ik kijk met vertrouwen uit naar morgen."



 

Sanne de Jong:

De pas 22-jarige Sanne die hier in Boekelo debuteert zette met Enjoy ook een super prestatie neer. Zonder fouten te maken wist ze door de cross te komen met haar achtjarige schimmel, die ze helemaal zelf heeft opgeleid. Een zeer knappe prestatie dus  van de amazone uit Aalsmeer. Sanne was zelf ook erg te spreken over haar talentvolle Enjoy: "Ik ben echt heel blij. Ik heb bewust wat langzamer gereden, om het mijn eerste lange 3 ster wedstrijd is en Enjoy pas acht jaar is. Maar op het einde van de cross voelde ik aan dat ze nog heel gemakkelijk kon versnellen en dat ze nog genoeg energie over had. Ik ben echt heel trots op Enjoy, ze heeft het super gedaan vandaag. "

[caption id="attachment_154338" align="alignnone" width="1200"] Copyright by Michael Gale[/caption]

 

Jordy Wilken:

Gisterochtend was het Jordy die het spits mocht afbijten van de Nederlandse combinaties. Samen met Chapeau ging hij voorspoedig van start, maar helaas kregen ze twee weigeringen onderweg. “Daar baal ik natuurlijk van, maar voor de andere kant ben ik ook heel blij dat ik vandaag de cross uit heb kunnen rijden. We hebben heel veel geleerd vandaag en zijn weer een ervaring rijker.”

Straks staat om 11.00 uur het afsluitende springen op het programma. Hier zullen de ruiters strijden om de titel voor het Nederlands Kampioenschap en zal Tim Lips zijn uiterste best doen om Bayro foutloos door het parcours te rijden.