Philipp Weishaupt: "Deze week ga ik er 100% voor in Genève..."

Philipp Weishaupt: "Deze week ga ik er 100% voor in Genève..."
Deze week is er de volgende manche van de Rolex Grand Slam in de hoofdstad van de internationale horloge industrie, Genève. Eerder deze zomer won Gregory Wathelet reeds de manche in Aken. In Spruce Meadows was het de Duitse springruiter, Philipp Weishaupt die de overwinning op zijn naam schreef.

Weishaupt won de Rolex Grand Slam eveneens in 2016 in Aken. De 32-jarige springruiter is nu klaar voor zijn deelname in Genève.

Wat is de Rolex Grand Slam voor jou in de springsport? Waar staat het voor?


De vier manches van deze wedstrijdserie behoren tot de top tien wedstrijden wereldwijd. Elke show heeft zijn eigen charme en reputatie en dus ook eigen uitdaging in de wedstrijdring. Dat vind ik persoonlijk uniek aan het concept van de Rolex Grand Slam. Elke ruiter moet zich tijdens elke manche opnieuw bewijzen in een volledig andere omgeving.

Je won outdoor in Spruce, wat is het verschil met een Indoor wedstrijd?


Aken en Spruce Meadows zijn waarschijnlijk de grootste outdoor graspistes in de wereld. Het wordt dus een volledig andere wedstrijd in Genève en later 's Hertogenbosch.  In 's Hertogenbosch is de piste enorm klein in vergelijk. In Genève - deze week -  zal ik er voornamelijk rekening met houden dat ik niet uit volle galop de hindernissen kan aanrijden. Helaas heeft mijn paard dat liever.

Hoe schat je je kansen in deze week in Genève?


Het wordt een moeilijke opgave deze week om mijn tweede Rolex Grand Prix overwinning te grijpen op één rij. Maar dit maakt het natuurlijk wel leuk om te rijden. In de Grote Prijs is mijn grootste opgave, de eerste zware hindernis te overwinning, dan volgt de rest meestal vanzelf. Zolang je de energie van je paard kan doseren natuurlijk.