Jeroen Dubbeldam: "Geduld daar gaat het gewoon om..."

Jeroen Dubbeldam: "Geduld daar gaat het gewoon om..."
In een interview met de Nederlandse krant, De Telegraaf geeft Jeroen Dubbeldam een blik op het voorbije jaar. De wereldkampioen leek een rustig jaar te rijden. Zijn kampioenenpaard, Zenith (v. Rash R) was uit vorm en enkel wat jonge paarden in opleiding vormden het sportieve luik voor de Nederlandse springruiter.

In zijn interview merk je duidelijk één begrip: GEDULD. "Geduld daar gaat het gewoon om," verklaart de topruiter.

Dubbeldam leek er niet in te slagen zijn vertrouwde Zenith terug op peil te krijgen. "Ik heb er geen verklaring voor. Ik kreeg hem echt niet aan de gang," zegt de springruiter. "Forceren heeft dan weinig zin. Ik wil ook geen opvulling zijn op kampioenschappen. Na het CHIO in Rotterdam heb ik dan duidelijk aan Rob Ehrens gecommuniceerd dat het dit jaar niets zal worden voor mij."

Volgens Dubbeldam was het duidelijk dat de rust Zenith goed gedaan heeft. "Van de drie concoursen die hij reed, won hij er twee." Langzaam werkt het duo zich terug op naar de top.





Over de paardenwissel op het WK

“Op het komende WK in Tryon hebben ze de paardenwissel afgeschaft. Dat betreur ik. Ik vind alleen dat deze formule niet van doorslaggevende betekenis op een WK mag zijn. Laat de paardenwissel de dagen voor de finale meetellen bij de score met je eigen paard. Daar komt dan vanzelf de nieuwe wereldkampioen uit.”

Momenteel is het aankomende Wereldkampioenschap nog een ver-van-mijn-bed-show voor de springruiter.