Enduranceforum zet in op lange termijn visie

Enduranceforum zet in op lange termijn visie

Op 1 mei kwam het Enduranceforum voor de tweede keer in 2017 bijeen.  Het forum staat stil bij de start van het wedstrijdseizoen en blikt alvast vooruit op de komende jaren. Daarnaast neemt het forum afscheid van Esther Groen die voor het laatst aanwezig was. De voorzitter spreekt namens het forum haar dank uit richting Esther voor haar betrokkenheid.





Wedstrijdreglement Endurance 2017
Het wedstrijdseizoen is van start gegaan met het vernieuwde wedstrijdreglement waar de afgelopen 1,5 jaar veel tijd in is gestoken. Na de eerste wedstrijden zijn er nauwelijks onduidelijkheden in het veld dankzij de uitgebreide communicatie over de wijzigingen en de bijscholing van de officials. Het forum hoopt dat de sport de komende jaren voort kan met dit reglement. Nieuwe voorstellen voor reglementswijzigingen worden nu verzameld tot in 2018 om in 2019 te bespreken en indien nodig te verwerken. Alleen kleine, noodzakelijke wijzigingen, worden eerder doorgevoerd.

Kampioenschapsreglement Endurance
Het kampioenschapsreglement voor de Hippiade endurance werd begin 2017 vastgesteld inclusief een Best Condition prijs voor de klasse III. Het forum bespreekt de opzet van deze prijs. Er is een model gemaakt waarmee met verschillende waardes een ranking gemaakt kan worden. Het forum stelt voor om dit model te gebruiken voor de Hippiade. Het forum heeft daarnaast uitgebreid gediscussieerd over de ingangsdatum van het kampioenschapsreglement. Het forum stelt voor om in 2018 het kampioenschapsreglement wederom in te laten gaan op 1 maart 2018. In de volgende vergadering wordt de opzet van het kampioenschapsreglement voor 2019 besproken.

Lange termijn visie op de sport
Dit najaar wordt er een extra bijeenkomst van het forum gepland om volledig te kunnen besteden aan het uitwisselen van gedachten over de ontwikkeling van de sport op de langere termijn. Hoe zien we de sport over 5, 10 of 15 jaar? Welke kansen of bedreigingen zijn er om rekening mee te houden?