Twee merries geslaagd voor na-examen EPTM

Twee merries geslaagd voor na-examen EPTM
Gisteren hebben twee merries na-examen gedaan voor de EPTM. Anderhalve week geleden waren deze twee merries niet fit voor het reguliere EPTM-examen, waardoor zij vandaag alsnog examen konden doen.

De twee merries hebben al deze tijd op het KWPN-centrum gestaan en werden vandaag voor het laatst beoordeeld. De Harley-nakomeling Jelena (uit Elena stb van Numero Uno) van f/g M. Stienen uit Nederweert ontving na haar verrichting 78 punten met 8'en voor de reflexen, techniek, instelling en rijdbaarheid. Henk Dirksen: "Een fijn te rijden merrie met een goede instelling. De tweede helft van de test heeft zij zich positief doorontwikkeld en vandaag sprong zij met goede reflexen, lichtvoetig en maakte de sprong achter goed af. Deze aansprekende langgelijnde merrie, zou iets sterker mogen zijn in de bovenlijn. Voor haar exterieur ontving zij 75 punten waarnaar zij ster en vervolgens tot keur werd bevorderd." De Numero Uno-merrie Hiaralda (uit Kiralda stb PROK van Wolfgang) van f/g S. Peters uit Lomm behaalde een score van 75,5 punten waarbij haar instelling en rijbaarheid positief opvielen. Deze merrie ontving 8'en voor de reflexen, instelling en rijdbaarheid. Na afloop ging zij tevens met het sterpredicaat op zak naar huis.

Nieuwe lichting merries
De merries die vorige week zijn aangeleverd voor de EPTM-test met zadelmak maken, zijn inmiddels allemaal onder het zadel. Vanaf eind deze week zullen de merries worden getraind in de Willem-Alexanderhal. Volgende week maandag worden zeventien merries aangeleverd voor de reguliere EPTM-test. Bekijk de deelnemende merries in het uitgelichte event.