Eebert naar fenomenale hattrick in Oregon Trofee

Eebert naar fenomenale hattrick in Oregon Trofee
Voor de derde keer in zijn carrière won Eebert de Oregon Trofee: net als vorig jaar in handen van Robbie van Dijk, maar in 2015 was de Atleet-zoon ook al onverslaanbaar in de Brabanthallen, toen met Lambertus Huckriede.

Voor de vierde keer in de geschiedenis was er een hattrick voor een tuigpaardhengst, en Eeberts voorgangers waren niet bepaald de minste! De inmiddels preferente Manno won drie jaar op rij (1999 t/m 2001) met zijn eigenaar Cees van der Maat, de eveneens preferente Patijn won hem in totaal zelfs vier keer en van 2012 t/m 2014 reed vandaag winnaar Robbie van Dijk Eeberts stalgenoot Cizandro naar de winst.

De strijd ging vandaag tussen zes absolute tophengsten, maar het is bekend dat Eebert in goeden doen lastig is te verslaan. De gummibal die van neus tot staart door het lijf swingt werd dan ook na het overrijden op plaats één gezet. Tweede werd debutant en publiekslieveling Indiana in handen van de eveneens nieuwkomer in de Oregon Trofee, Klaas Buist, die eerder vandaag vooruitblikte op zijn debuut op KWPN.tv. De Colonist-zoon moest in een tussenronde strijden om de derde startpositie om te mogen overrijden met jaargenoot Image HBC met Harry van Middelaar, die zich eveneens heel goed liet zien in zijn eerste Oregon-ervaring en in eerste instantie als derde werd opgesteld. Vóór het overrijden was het Mark de Groot met Dylano die de tweede plek innam, maar de jury besloot na het overrijden in het voordeel van de net vijfjarige Indiana waarmee Dylano naar de mooie derde plaats werd verwezen. Op de vierde positie dus Image HBC, die daarmee zijn vader Ditisem en Albert Lueks op de zesde plaats voorbleef. Hiertussen, op plek vijf, nestelde zich Heliotroop VDM met Henk Hammers.