Nederlands Eventing seizoen goed van start in Alphen-Chaam

Nederlands Eventing seizoen goed van start in Alphen-Chaam
Van het weekend was het officiële startschot van het Nederlandse Eventing seizoen in Alphen-Chaam. Winst in de hoogste klasse ging naar amazone Renske Kroeze en Henri Z. Bij de Z pony's was het Brit van Rijsewijk die met Orchid's Tigersun de winst pakte.

Traditiegetrouw is de SGW wedstrijd van PSV de Trouwe Kameraden de eerste officiële wedstrijd op de kalender.  Er werd gereden over de klasse L, M en Z. Volgende week op 26 maart is er de wedstrijd voor de klasse B.

Onder toeziend oog van haar Dressuur trainer  Maxime van der Vlist ging Kroeze met een zeer sterke dressuur van start en pakte de leiding met 38 strafpunten in de klasse Z paarden. Deze voorsprong gaf ze met een foutloos springparcours een een cross country met slechts enkele seconden tijds overschrijding niet meer uit de hand. Patrick Verbakel volgde op de tweede plaats met Coconut Girl. De ruiter wist dankzij een foutloos springparcours en sterk gereden cross Vera Grevelink voor te blijven. Grevelink had in de dressuur de voorsprong genomen. Maar zag in het springen één balk vallen waardoor ze derde werd.

In de klasse M paarden was het Jan van Beek die de eindzege pakte.  Hij pakte net als Kroeze vanaf het begin de leiding met Amarillo en liet deze niet meer los met foutloze ritten in de cross en het springparcours. Maartje van Riel werd tweede met 53.8 strafpunten als eindtotaal. Ook Mina Haas bleef op haar dressuurscore van 55.3 strafpunten staan en werd derde. Net naast het podium zien we Renske Kroeze ook in de M succesvol terug. Ditmaal wist ze flink te presteren met Eclips.

Bij de populaire L paarden rubriek waren er vier ringen dit weekend in Chaam. De eerste ring werd gewonnen door Marloes de Jong en Goodtimes. Het duo wist met een goed dressuur, een foutloos springparcours en sterk gereden cross op 42.5 strapunten te eindigen. Winst in de andere ringen ging naar Joyce van Kuilen, Rene van der Loo en Esther Hendriks.

Ondanks twee tijdfouten in de crosscountry kwam de overwinning voor Van Rijsewijk  bij de Z pony's niet in gevaar.  De amazone wist met Tigersun al zo een voorsprong te nemen in de dressuur dat haar totaal score van 49.7 strafpunten ruim voldoende was voor de eerste plaats. Tweede werd de Belgische Baptist Petillion met zijn pony Hadgar. Zij hadden 54.2 strafpunten.

Kijk hier voor alle resultaten.