Jan van Beek naar zilver in Belgisch Kampioenschap vierjarige eventingpaarden

Jan van Beek naar zilver in Belgisch Kampioenschap vierjarige eventingpaarden
In het Belgische Deurle werd er afgelopen weekend een nationale eventingwedstrijd verreden. Voor de vierjarige paarden stond er daarbij een Belgisch Kampioenschap op het programma.

Het was Alexis Gomez die na de dressuur aan de leiding ging met zijn Liberty's Choice met wie hij een sterke score neer wist te zetten van slechts 50,2 strafpunten. Met deze score kon hij de gouden medaille in ontvangst nemen. Het was vervolgens Jan van Beek die zich naar het zilver wist te rijden. In het zadel van Noblesse ter Bunder, een nakomeling van de topspringer Inshallah de Muze, die onder meer onder het zadel liep bij Pieter Devos, wist hij zijn score uit de dressuur vast te houden en noteerde zo 51.3 strafpunten. Het brons ging naar Pauline Lambermont en haar Chico's des T die in totaal 54,4 strafpunten bij elkaar reden door een springfout in het afsluitende springen.

De top vijf bestond vervolgens uit een vierde plaats voor Senne Vervaecke en haar Nala Devine v/h Pauwenhof met wie ze een score noteerde van 54.6 strafpunten, gevolgd door een vijfde plaats van Florence Ysebaert en Edjar pas de Calais Z die ook naar een score reden van 54.6 strafpunten. Voor Jan van Beek was er naast het zilver ook nog een zesde plaats met zijn andere paard Never Alone Ter Bunder.

Klik hier voor alle resultaten