Bavaria team gaat spannende cross-dag tegemoet

Bavaria team gaat spannende cross-dag tegemoet


Gisteren werd op Military Boekelo de tweede dag van de dressuur verreden. Opnieuw waren de weersomstandigheden de ruiters niet gunstig gezint en kwam de regen vrij regelmatig gestaag naar beneden. Dit was ook het geval voor Tim Lips die in de ochtend met Bayro in de ring verscheen. Maar het tweetal liet zich niet uit het veld slaan en zorgde voor een stralend resultaat!


Voorlopig staat de combinatie na hun dressuur namelijk op een geweldige tweede plaats. Tim vertelt dan ook heel tevreden, “



De dressuur ging zoals gehoopt, Bayro liep een hele goede proef en scoorde onder de 40 strafpunten (39,1) waarmee we nu voorlopig 2e staan! Dus ik ben zeer tevreden. Nu op naar morgen, waar ik er alles aan ga doen om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.”




Het beloofd nog wel spannend te gaan worden in de cross, de verschillen zijn klein tussen de combinaties en het lijkt erop dat ook het weer parten zal gaan spelen.

Sanne de Jong: 




Sanne maakte gisteren officieel haar debuut hier op de Military. Ze reed een nette proef en liet daarbij een mooie indruk achter. Haar schimmel Enjoy liep goed en de amazone blikt dan ook tevreden terug op haar proef.


"Ik was voor nu heel tevreden vandaag, er zijn nog heel veel punten die beter kunnen maar voor op dit moment en in deze atmosfeer was het gewoon goed en waren we er blij mee.



Ik heb onwijs veel zin in morgen, hopelijk houdt het weer zich een beetje goed waardoor de bodem oké blijft maar daar kan niemand wat aan doen en zal iedereen mee moeten dealen. Ik heb een plan in mijn hoofd voor morgen maar dat kan nog aangepast worden voor het team of vanwege de weer-/bodemomstandigheden. Enjoy voelt fit en de voorbereidingen waren goed dus ik heb er zin in!"

[caption id="attachment_154259" align="alignnone" width="800"] Copyright by Neeltje van Meerum[/caption]





Jordy Wilken: 


Jordy Wilken kwam afgelopen donderdag al met zijn ‘Chappie’ aan de start. Gisteren had hij dan ook een ‘rust dag’. Hij heeft Chappie lichtjes gereden en heeft zelf de cross nog een keer gelopen. Ook heeft hij gekeken bij de andere Nederlandse combinaties. Jordy zal vandaag als eerste Nederlander in de cross verschijnen. Samen met Chapeau Spirit zal hij om 9.58 uur starten.




[caption id="attachment_154260" align="alignnone" width="750"] Copyright by Neeltje van meerem[/caption]