Werth haalt slag thuis in wereldbeker wedstrijd Lyon

Werth haalt slag thuis in wereldbeker wedstrijd Lyon
In Lyon haalde Werth haar slag thuis. De Duitse dressuur amazone wist met glans de overwinning te grijpen. Werth nam bijna 4 procent voorsprong op Beatriz Ferrer-Salat in de wereldbekerwedstrijd van Lyon.

Unaniem ging de zege naar Werth met de elfjarige Ehrenpreis-zoon, Emilio. Het duo verzamelde een totale score van 86,115%. Voor het artistieke gedeelte kenden drie juryleden zelfs een score boven de 90% aan de amazone toe. De Spaanse Ferrer-Salat haalde eveneens ruim 80%.

In het zadel van Delgado (v. De Niro) volgde de Spaanse op de tweede plaats met een gemiddelde van 82,630%. Kittel volgde op de derde plaats met de Silvano-dochter Deja. Met 80,315% maakte Dorothee Schneider de top vier van scores boven de 80%. Zij zadelde voor deze kür op muziek de San Remo-nazaat Sammy Davis jr..




Voor Nederland kwamen Madeleine Witte-Vrees en Diedrik van Silfhout aan de start. Witte behaalde met Cennin geen score boven de 80%, maar zette wel een knappe prestatie neer door de vijfde plaats in het klassement te bezetten. Witte scoorde met de goedgekeurde Vivaldi-zoon 77,975%.

Klik hier voor de resultaten