Patrick van der Meer en Danielle Heijkoop aan de top in CDI4* Mechelen

Patrick van der Meer en Danielle Heijkoop aan de top in CDI4* Mechelen
De tweede dag van Jumping Mechelen werd vandaag gestart met de dressuur. De ruiters van de kleine tour mochten om 8u30 de ring betreden om hun Prix St. Georges te rijden. Tien ruiters kwamen in de ring en streden om de eerste plaats. Het was een echte strijd tussen België en Nederland.

Nederland wist uiteindelijk de proef te domineren. Patrick van der Meer kwam als laatste in de ring met zijn nog maar zevenjarige hengst President's First Apple (v. Vivaldi). De Nederlandse ruiter kreeg van de jury een totale score van 72.868% voor zijn proef en reed zo naar de overwinning. Van de jury bij C kreeg hij zelfs een score van 74.605%. Danielle Heijkoop stond lange tijd aan de leiding met haar negenjarige Daula (v. I.P.S. Gribaldi). Dit duo kreeg van de jury een totale score van 72.316% en eindigde uiteindelijk op de tweede plaats. De Belgische amazone Jorinde Verwimp werd derde met haar zevenjarig talent Kastar Hof Ter Zeedycke d'12 (v. Game Boy D10). Voor hun proef noteerden we een totaal van 71.289%.

Verder in de top vijf zagen we Ilse Van Cranenbroek met Emerald S en Isabel Cool met Freedom TC (v. Belissimo M). Zij behaalden respectievelijk 70.132% en 69.579%.

Klik hier voor de volledige resultaten.