Opspraak omtrent KNHS gedragscode. "Inbreuken worden niet gesanctioneerd"

Opspraak omtrent KNHS gedragscode. "Inbreuken worden niet gesanctioneerd"
Ongeveer een jaar geleden introduceerde de KNHS de veelbeproken gedragscode voor officials. Er is nu echter gebleken dat de federatie geen direct gevolg geeft bij bepaalde inbreuken op deze gedragscodes.

Een van de artikelen van de gedragscode zijn:  ‘De official draagt door gedrag en uitlatingen bij aan een positief imago van de paardensport in het algemeen en het officialkorps in het bijzonder.’

Nu blijkt dat de KNHS geen (zware) sancties oplegt bij een eventuele overtreding van dit artikel. Dit blijkt uit een artikel op De Hoefslag . Daarin liet een jurylid zich negatief uit over een collega die haar beoordeelde wanneer ze zelf actief was als sporter. Kort druist dit in tegen de gedragscode die werd uitgeschreven door de KNHS.


De KNHS reageert daarbij dat het respect in de sport, dit heel ruim gekeken, hoog in het vaandel draagt. Volgens de KNHS wordt er steeds opgetreden als het respect, en dus de gedragscode, worden geschonden. Echter spreekt ze zich niet uit over alle individuele gevallen.