Nakomelingen van Hitmaker en Ferguson stelen de show

Nakomelingen van Hitmaker en Ferguson stelen de show
Giseravond sloot de tweede helft van de KWPN Online Veulenveiling van deze week. Twee veulens kwamen boven de 5000 euro, een dochter van Ferguson en een via de afstammelingenkeuring ingestroomde zoon van Hitmaker. Het eerste tuigpaardveulen in de Online veulenveiling gaat naar België.

Na de succesvolle eerste helft van deze veiling gisteren, waarin de springveulens werden verkocht, was het nu de beurt aan de dressuurveulens. 29 Veulens kwamen onder de virtuele hamer waarbij twee veulens een prijs bereikten die boven de 5000 euro lag. De Ferguson-dochter Mahdi Novorette werd gefokt door J.M. Koopman uit Oost west en Middelbeers uit de ster IBOP merrie H. Novorette van Krack C, blijft in Nederland waarbij het hoogste bod 5500 euro was. Dezelfde prijs werd geboden voor de Hitmaker-zoon Marvin H. Hij had zich mogen tonen op de afstammelingenkeuring waarna hij werd toegevoegd aan deze collectie, en met succes. Marvin H werd gefokt door E. Henniphof uit ’s-Heerenbroek, die Hitmaker aanpaarde met de ster IBOP sport-dr merrie Avanta van Negro, die zelf in het ZZ-Zwaar heeft gelopen.

Het eerste tuigpaardveulen dat in de KWPN online veulenveiling werd verkocht is de bonte zoon van Delviro HBC x victory. Hij verhuist binnenkort naar België.
De opbrengst van de dekking van Glock’s Toto jr was 1600 euro. Dit volledige bedrag zal toekomen aan de DVB Foundation, die hiermee de paardensport voor gehandicapte ruiters kan ondersteunen. In totaal werden 29 veulens geveild. De gemiddelde prijs van de verkochte veulens was 3448 euro.