Lisanne Zoutendijk houdt Nederlandse eer hoog in CDI Exloo

Lisanne Zoutendijk houdt Nederlandse eer hoog in CDI Exloo
Gisterenavond heeft Lisanne Zoutendijk met een score van 71,447% een mooie prestatie neergezet in de proef voor Young Riders met Kostendrukkers Ringo Star (Riccione). Alleen de in Nederland trainende Amerikaanse Lina Uzunhasan en KWPN-merrie Donna Ray (United) deden beter. Zij wonnen met 72,61%. De Duitse combinatie Alexa Westendarp en Der Prinz 4 (Diamond Hit) werden derde.

In de Children-proef was het podium dan weer volledig Nederlands. Sanne Van Der Pols won met Excellentie, een KWPN'er van Don Schufro. Zij scoorden ruim 73,833% en bleven zo ruim voor op Lara Van Nek en Fariska (Vivaldi), die 69,722% scoorden. Yvette Oudman en Dior (Hagelkruis Valentijn) werden derde.

Bij de pony's was het dan weer een Duitse die wist te winnen. Het was Julia Barbian met Der Kleine Koenig (Dorniks Donovan), de combinatie die eerder in Exloo ook al wist te winnen. Barbian bleef met 73,821% meer dan 1,5% voor op Micky Schelstraete en Elin's Noncisdador. Shanna Baars werd derde met Don Camilo du Bois.

In de nationale Kür op muziek ZZ-licht verschenen vier amazones aan de start. Het was Marjan Hooge met Everlast-Lindh die uiteindelijk won met 68,792%, een klein verschil met de 68,583% van Britt Muis en It's Britt Corlando.

De Freestyle Grand Prix U25 werd gewonnen door Lisanne Zoutendijk en Kostendrukkers Watteau (Jazz x Houston). Zij wonnen met 71,25%, iets minder dan een procent meer dan de Duitse Bianca Nowag en Fair Play RB.

Klik hier voor alle resultaten.