KWPN-hengst, Hermès vooraan in Subli Competitie

KWPN-hengst, Hermès vooraan in Subli Competitie
De KWPN-hengst Hermès (v.Easy Game) liep afgelopen weekend naar de overwinning in de Subli Competitie voor vijfjarigen. In Berkel-Enschot liep de hengst onder Dinja van Liere naar 79,6% en bleef daarmee voor op WK-ganger Hero (v.Apache).

De top 8 lag dicht bij elkaar, maar door een telfout op het protocol van Dinja van Liere en de Easy Game-zoon (uit Bukkie keur EPTM-dres van Flemmingh) werd de strijd in het voordeel van Hermès beslecht. Het fokproduct van G. Gijsbers uit Loosbroek is bezig met een goed jaar, want afgelopen zomer stond Hermès ook al op de vierde plaats in de Pavo Cup.

WK-paarden
WK-ganger Hero (Apache uit Zanalanda ster PROK van Metall, fokker M.A. van de Goor uit Herpen) scoorde met Emmelie Scholtens net een fractie minder. De derde plaats was voor Hans-Peter Minderhoud en Glock’s Flavio (v.Fidertanz) en op de vierde positie zien we in Don Schufro-nazaat Habibi DVB (uit Davina elite IBOP-dres sport-dres van Johnson) een tweede WK-paard. Mara de Vries reed het fokproduct van Dressuurstal Van Baalen naar 78,40%.

Revanche
Bij de vierjarigen maakten Dream Boy-nazaten de dienst uit. Imagine (Dream Boy uit Olivia keur sport-dres van Jackson, fokker E.M. Stam van Waveren uit Zwolle), afgelopen zomer nog tweede in de Pavo Cup, nam nu revanche op Pavo Cup-winnares Ivoli-E TC (Dream Boy uit Otivoli pref van Jazz, fokker W.J.M. Erven uit Moergestel). De door Bart Veeze voorgestelde Imagine bleef met 86,4% ruimschoots voor op Ivoli-E TC die onder Simone Both naar 83 punten liep.