Fleur Leemans de ster in eerste KNHS-Hartog Lucerne wedstrijd

Fleur Leemans de ster in eerste KNHS-Hartog Lucerne wedstrijd

De eerste seizoenswedstrijd van de KNHS Hartog Lucerne Trophy 2018 in De Mortel kwam op naam van Fleur Leemans en haar pony Orchid’s Lonette. Volgens jurylid Joep Raymakers reed Fleur uit het boekje. De wedstrijd wordt over twee manches verreden, de eerste beoordeeld op stijl de tweede gaat op fouten en op tijd.





“Fleur Leemans reed de eerste ronde echt uit het boekje, zo sterk en zo strak”, vertelt Joep Raymakers. “Ze had haar pony ook heel goed voor elkaar, ze zit heel stil en reed ook echt netjes. Ze kreeg van mij de hoogste punten en van het publiek een groot applaus.”
Voor de wijze van rijden en haar houding en zit kreeg Fleur van Joep twee keer een 9,5. “Ik heb bewust de punten hoog gehouden dit keer”, legt Raymakers uit. “Het was een heel moeilijk parcours waar er meerderen uitgebeld werden en er veel fouten gemaakt werden. Als ze het parcours uitreden kregen ze van mij al een 7,5. Ze moesten er echt aan werken. Er waren meerdere ruiters die heel goed begonnen en netjes reden, maar in het tweede deel van het parcours in de problemen kwamen.”

Winnares Fleur Leemans reed in de tweede manche naar de vierde plaats en pakte daarmee de dagzege. “Dat is mooi om te zien dat degene die het beste rijdt dan toch ook wint. Ik kon ook zien dat de meeste mijn aanwijzingen uit de eerste manche in de tweede goed opgevolgd hadden.”

Maud Hanse eindigde met Country’s Boy op de tweede plaats na de tweede plaats in de tweede manche. Britt Schuttelaar reed met Koka D’Almy de snelste tijd en werd in het eindklassement derde na een zesde plaats in de eerste manche.

Uitslag eerste wedstijd KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2018, De Mortel
1. Fleur Leemans, Orchid's Lonette (v.Kanshebber), Drie Beerzen, PC. De
2. Maud Hanse, Countrys Boy (v.Country), Flevoruiters, PC.
3. Britt Schuttelaar, Koka D' Almy (v.onb), Tommix, PC.
4. Hope Van Manen, Uptown Girl L´Eguille (v.Priory Firelight), Roosendaal, PC.
5. Renee Hazeleger, Panfu van de Bisschop (v.Dexter Leam Pondi), Voorwaarts, PC.

Wedstrijdkalender 2018
De KNHS-Hartog Lucerne Trophy vindt plaats op zes verschillende locaties. Om jezelf te kwalificeren voor de finale moet je aan minimaal drie competitiewedstrijden hebben mee gedaan en eindigen in de top 20.

Zondag 21 januari Zwarte Water De Mortel
Zondag 4 februari de Ankerhal Saasveld
Zaterdag 17 maart Diamanthal Balkbrug
Zaterdag 14 april Twentse Ros Geesteren
Zondag 13 mei Manege Beukers Oud-Karspel
Zaterdag 19 mei Stadspark Bergen op Zoom
Finale zaterdag 16 juni CSI Twente Geesteren