Adelinde Cornelissen en Vai Bruntink imponeren tijdens subtop Harich

Adelinde Cornelissen en Vai Bruntink imponeren tijdens subtop Harich
Nog twee selectiewedtrijden staan er op de agenda voor de KNHS indoorkampioenschappen. Afgelopen weekend stond de wedstrijd in Harich en Delft op het programma. In Friesland waren het Vai Bruntink met Cum Laude en Adelinde Cornelissen met Fleau de Baian die uitblonken.

Vai Bruntink was heel tevreden over haar zwarte hengst, die pas voor de tweede keer zijn opwachting maakte in deze klasse. ‘Zijn eerste ZZZ wedstrijd liep hij ook al heel verdienstelijk, met ruim 69%. Dit keer konden we er echt een schepje bovenop doen’, vertelt Vai. ‘Ik ben echt super blij met hem.’

Vai kreeg Cum Laude te rijden in de winter dat hij vijf werd. Eigenlijk heeft de donkerbruine Apache-zoon nog vrij weinig gezien.

Mooie scores waren er ook voor Jennifer Sekrève, die de pas zesjarige Gamante D (v. Contango) en Ferrero (v. Rhodium) naar plek twee (69,14%) en drie (67,36%) stuurde. Romy van der Schaft werd vierde met Diva DVB (v. Wynton (65,36%), gevolgd door Natascha Veen met de Vivaldi-dochter Damoiselle met 65,07%.

Fleau wint nipt van San Siro


Ook in de Prix St.Georges was het Sekrève die op twee eindigde. Met de San Amour-zoon San Siro moest ze het net afleggen tegen Adelinde Cornelissen met de volle broer van Parzival. Ook de nummer twee eindigde boven de 73% en legde zo eveneens een uitstekende basis in de selectiestrijd.

Veronique Roerink stuurde Flanell (v. Apache) naar 70,53% en plek drie, gevolgd door Femke Beljon met de KWPN-hengst Winningmood (v. Prado, 68,49%). Hester Bischot met Dancer Again (v. Prestige VDL) mocht de vierde prijs afhalen voor haar proef die 65,53% opleverde, vier tiende hoger dan Jacinta Hemmen met Don Schufro-zoon Burghgraef.

Bijna 70% voor Trovador


Ze belandde al in de prijzen in de PSG en ook voor de prijsuitreiking van de Grand Prix mocht ze naar voren treden: Hester Bischot pakte de overwinning met haar hengst Travador Raposa BR (v. Ofensor), met 69,45%. Mooi resultaat -68,25%- was er ook voor Manon Hylckama Vlieg, bij wie de puzzelstukjes met de hete Kingsley Archibald (v. Krack C) steeds meer op hun plek vallen.

Uitslag subtop wedstrijd Harich.