Willem Vermaat zoekt verbod op paardensport en fokkerij

Willem Vermaat zoekt verbod op paardensport en fokkerij
In een opiniestuk heeft dierethicus, Willem Vermaat zich uitgelaten over de paardensport. De Nederlander is van mening dat paarden het bet gebaat zijn bij een einde aan de sport en een fokverbod. Vermaat vergelijkt in zijn redevoering de paardensport met de wielersport.

“Wielrenners met een kapotte fiets, gaan op een nieuwe fiets rijden. In de paardensport werken ruiters volgens hetzelfde principe. Paarden die niet meer bruikbaar zijn, worden afgemaakt”, aldus Willem Vermaat.




De kern van het probleem is, volgens Willem Vermaat, dat paarden als instrument worden gebruikt. Het beste is volgens hem een verbod op fokken. “Paarden zijn volledig overgeleverd aan de wil van de mens. Hun eigen wil wordt onderdrukt. Het is een illusie om te denken dat paarden vrijwillig en met plezier bereden worden”, benadrukt Willem Vermaat in zijn opiniestuk.

Vermaat haalt sterk uit naar de sport en spaart daarbij zeker topruiters als Jeroen Dubbeldam, toppaarden als Zenith en verder nog het Springpaarden Fonds Nederland niet.


 

Klik hier voor het opiniestuk