Waarom Cevo Itot du Chateau mijn droompaard is

Waarom Cevo Itot du Chateau mijn droompaard is
Hij is een pak kleiner dan menig tegenstander, maar amazone Edwina Tops-Alexander zou hem voor geen geld van de wereld willen ruilen. Cevo Itot du Chateau is een kleine voskleurige ruin waarmee Tops-Alexander naar de titels reed tijdens de Global Champions Tour in 2011 en 2012.

Het Frans gefokte springpaard uit Le Tot de Semilly was een Nieuwjaarsgeschenk van haar man Jan Tops in 2007 en werd uiteindelijk het best verdienende paard in de Global Chamions Tour met een bedrag van meer dan 3.5 miljoen dollar.



"Hij is slechts 1.57m groot, dus heel klein in vergelijking met de andere paarden op zijn niveau, maar hij is een heel erg speciaal paard", vertelde de amazone aan CNN. "Hij heeft een groot hart en enorme gangen. Wanneer hij voor het eerst bij ons thuis kwam en ik hem voor de eerste maal bereed, voelde het alsof ik hem al jaren onder het zadel had. Er was meteen een connectie, die normaal jaren duurt om op te bouwen, maar met hem was die er vanaf het begin."

Sinds 2014 staat 'Toti' op pensioen, maar thuis is hij nog steeds een haantje-de-voorste. "Hij is nog niets veranderd", vertelt Edwina. "Hij staat nog steeds in dezelfde stal, maar loopt nog vaak in de weide of eens op de loopband."