Vleessector komt na schandaal met een eigen gedragscode.

Vleessector komt na schandaal met een eigen gedragscode.
De COV heeft een eigen gedragscode ingevoerd voor de vleessector. De Algemene Ledenvergadering van de COV heeft ingestemd met het voorstel en de leden zullen de COV Code ondertekenen. De afgelopen tijd kwamen meerdere schandalen in de vleessector aan het licht. Onder meer in België was sprake van grove misstanden in slachthuizen. In Nederland was enkele jaren geleden sprake van fraude met paardenvlees.

De COV Code is een gids voor gepast gedrag en correct handelen, met name op het gebied van voedselveiligheid en productintegriteit van dierlijke producten. De code is opgesteld om te helpen voorkomen dat het imago van de Nederlandse vleesketen, van het uitgangsmateriaal, het diervoer, de dierhouderij, de slacht- en verwerking tot en met de verkoop van het eindproduct vlees, door onzorgvuldig handelen kan worden geschaad.

Een belangrijk onderdeel in de COV Code is dat de bedrijven zorgen dat dieren met respect behandeld worden en dierenwelzijnsregels naleven. Indien medewerkers misstanden signaleren kunnen ze dit op basis van deze COV Code melden bij de animal welfare officer of een vertrouwenspersoon.