Physical Gansters: Fysieke fitheid bij de ruiter eveneens belangrijk

Physical Gansters: Fysieke fitheid bij de ruiter eveneens belangrijk
Onze viervoetige atleten moeten telkens in optimale fysieke en mentale fitheid verkeren voor we de ring ingaan. Maar al te vaak wordt vergeten dat ook de ruiter over een optimale conditie en mentale sterkte moet bezitten. In een series in samenwerking met Michelle Dejonghe van Stal Maartensland. De jonge amazone geeft personal coaching aan verschillende ruiters om zich bewust te maken van hun mentale en fysieke fitheid.

Momenteel is er te weinig aandacht van de ruiters op zichzelf. Alle aandacht gaat naar het paard maar dat is slechts één schakel in het succesduo. Iedereen vertoeft uren in het zadel, maar bij de sport is het juist belangrijk om ook je eigen persoon te durven evalueren en verbeteren.

Als je fysiek in orde bent gaat je lichaam steeds beter om bij onvoorzienbare omstandigheden. Een persoon die minder fysiek in orde is heeft sneller kans op blessures of heeft sneller kans om de controle te verliezen of te vallen bij een miscommunicatie met het paard.

Zowel je geest als je lichaam moet samen in harmonie gaan en dat is ook wat het paard moet voelen. Iemand die te zwaar is weegt ook meer voor het paard en dat kan ook slecht zijn voor de prestaties. Fysiek in orde betekent dat je beter in uw vel voelt en je paard voelt dat Iedereen heeft werkpunten waarvan je niet van op de hoogte bent. Door screening en begeleiding kan je fysieke prestaties bevorderen

Met de juiste tips en trics leer je hoe jaar aan kan werken Verder zorgen we dat mits voeding en mind uw lichaam in orde is om goede prestaties neer te zetten.