Nieuwe subsidieregeling sportaccomodaties

Nieuwe subsidieregeling sportaccomodaties

Op 24 januari 2018 hebben de sportbonden en NOC*NSF gesproken met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) over de nieuwe subsidieregeling voor sportaccommodaties die per 1 januari 2019 in werking treedt. Deze subsidieregeling komt in de plaats van fiscale mogelijkheden die komen te vervallen, omdat het belangrijk is de kwaliteit van de Nederlandse sportaccommodaties blijvend op een hoog niveau te houden





De regeling zal naar verwachting open staan voor aanvragen van sportverenigingen en stichtingen die investeren in de bouw en onderhoud van sportaccommodaties en aanschaf van sportmaterialen.

Met de uitkomsten van het gesprek zal nu in de komende maanden gezamenlijk aan de verdere uitwerking worden vormgegeven. Naar verwachting zal er in april een tweede overleg plaats vinden waarna de regeling gepubliceerd kan worden voor de zomer.

In het gesprek hebben de sportbonden en NOC*NSF het belang benadrukt van tijdige bekendmaking van de regeling zodat er voldoende tijd is om de sportverenigingen te informeren.