Meest brede collectie ooit voor Excellent Dressage Sales

Meest brede collectie ooit voor Excellent Dressage Sales
Excellent Dressage Sales (EDS) presenteert vanaf vandaag op haar website de meest brede collectie ooit voor de aankomende editie. Deze bestaat uit verschillende mooie prospects uit binnen- en buitenland, die variëren van zowel jonge talenten als paarden die tot en met Grand Prix niveau opgeleid zijn.

De collectie telt in totaal 42 paarden, waaronder twee zeer indrukwekkende en veelbelovende hengsten. Dit is de vijfjarige Hoogadel, nakomeling van de Grand Prix hengst Hofrat. Tijdens de Pavo Cup 2017 behaalde Hoogadel veelbelovende scores. Ook de negenjarige Kaprãlis, die dé partner is om op het hoogste niveau te schitteren in de ring, ziet een veelbelovende toekomst tegemoet. Daarnaast bevat de collectie diverse paarden met wedstrijdervaring, waaronder Happy die verschillende jonge paarden rubrieken heeft gewonnen, en Domingo die internationaal op Lichte Tour niveau al hele mooie proeven liet zien.

De Nederlandse hengsten Dream Boy en Apache zijn deze editie hoofdleveranciers. Dream Boy, die onder Hans Peter Minderhoud een succesvol debuut in de Grand Prix maakte, brengt onder andere de driejarige Kentucky Boy voort. Ook Kapri, King Boy en Jaade Jinte komen voort uit zijn bloedlijn en hebben zijn schoonheid en souplesse meegekregen. Apache is vertegenwoordigd met de volgende nakomelingen: l’Apache, Ivor Slottie en Jirina.

Het team                                        
De collectie is samengesteld door vijf gerenommeerde dressuurpaardenkenners: Tim Coomans,
Joop van Uytert, Nico Witte, Eugène Reesink en Joep Schellekens. De samenwerking tussen deze partners is uniek. “Het aanbod is dit jaar bijzonder breed. Van jonge paarden tot en met paarden die klaar zijn voor het Grand Prix niveau. We hebben erg veel energie in deze selectie gestoken en dat is terug te zien in de kwaliteit. Die is buitengewoon goed”, aldus Eugène Reesink.

De volledige collectie staat op www.excellentdressagesales.com. De veiling van Excellent Dressage Sales is op zaterdag 28 april op Landgoed Culitsrode in Hooge Mierde. De presentatie op woensdag 25 april is vrij toegankelijk. Vanaf heden zijn alle paarden uit te proberen op locatie. Voor meer informatie en het maken van een afspraak kunt u mailen naar info@excellentdressagesales.com