KNHS Talententeam 2018 gepresenteerd

KNHS Talententeam 2018 gepresenteerd

Nieuwe en vertrouwde gezichten presenteerden zich vanmiddag tijdens The Dutch Masters - Indoor Brabant als het KNHS Talententeam 2018 van de paardensportbond. Twaalf ruiters, waaronder twee nieuwe talenten, krijgen dit jaar van KNHS de ondersteuning om zich optimaal voor te bereiden op een succesvolle carrière met als doelstelling het Olympisch en Paralympisch kader voor de senioren. Het KNHS Talententeam bestaat uit vier dressuurruiters, drie eventers, vier springruiters en een para-dressuuramazone.





De twaalf leden van het KNHS Talententeam zijn door de bondscoaches gezamenlijk geselecteerd uit een grote groep talenten die voortkomen uit het succesvolle  Talentenplan van de KNHS. De leden van het KNHS Talententeam zijn allen niet ouder dan 25 jaar en actief in een van de olympische of de paralympische disciplines.

Dressuur
Vanuit de discipline dressuur zijn vier amazones geselecteerd die ook vorig jaar in het team zaten: Anne Meulendijks, Jeanine Nieuwenhuis, Maxime van der Vlist en Denise Nekeman. Alle vier maakten zij deel uit van het team dat afgelopen zomer deelnam aan het Europees Kampioenschap U25 en daar met het team zilver wonnen.

Springen
In de discipline springen zijn Sanne Thijssen, Lisa Nooren en Kevin Jochems wederom van de partij. Nieuw in het Talententeam is Kim Hoogenraat.

Eventing
Janneke Boonzaaijer en Janou Bleekman waren ook in 2017 lid van het Talententeam. Nieuw in het Talententeam is Sanne de Jong.

Para-dressuur
Paralympisch amazone Estée Gerritsen was ook al lid van het KNHS Talententeam, maar had pech met haar paard. Met haar nieuwe troef heeft ze dit jaar al verschillende mooie resultaten geboekt.