Guerdat zeker van plaatsje in Parijs. "Ze houdt van springen en dat maakt het enorm aangenaam."

Guerdat zeker van plaatsje in Parijs. "Ze houdt van springen en dat maakt het enorm aangenaam."
Nadat Guerdat op zondag naar de overwinning sprong verzekerde hij zich al zeker van een plaatsje voor de wereldbeker finale in Parijs in 2018. Na afloop verklaarde de Zwitserse springruiter: "Je moet echt geloven dat je een kans maakt, zeker als je op het einde van de barrage aan de start komt. Ik ben vijf keer tweede geëindigd tijdens de Grote Prijs in Stuttgart, vandaag had ik maar één doel, winnen."

"Heel raar maar ik had liever één balkje uit de lepels vandaag, dan gewoon niet rap genoeg te zijn, ik ben er dus volledig voor gegaan," verklaart Guerdat.

Over zijn 10-jarige BWP-merrie is Guerdat vol lof. "Hannah heeft een super seizoen achter de rug. Ze heeft nog nooit indoor gesprongen, eerder dit seizoen kwamen we reeds aan de start in Oxlo. Dat was niet geheel zoals ik hoopte. In Helsinki was er reeds een enorme verbetering en het eindresultaat was vandaag merkbaar in Stuttgart."

"Meer en meer krijg ik het gevoel dat ze echt van haar job houdt. Zodra ze de hindernis ziet wil ze gewoon springen. Het is super om met zo'n paard op wedstrijd te kunnen starten. Ik denk dat we een fantastische toekomst tegemoet gaan."