Frank Schuttert: "Het was net niet goed genoeg"

Frank Schuttert: "Het was net niet goed genoeg"
In de Grote Prijs van Maastricht eindigden de voormalige KNHS Talenten van het Jaar Frank Schuttert en Lisa Nooren op de plekken twee en drie, achter de Belgische winnaar Olivier Philippaerts. ‘Ik heb in de barrage alles geprobeerd. Het was net niet genoeg’, vertelt Schuttert.

Een prachtige strijd ontpopte zich in de acht combinaties tellende barrage van de driesterren Grote Prijs van Maastricht in het MECC. Kevin Olsmeyer en zijn jonge talentvolle paard Dalvaro (v Calvaro Z) reden als eerste foutloos en eindigden op de vierde plaats.

Lisa Nooren reed aanvallend en toonde weer haar enorme talent en dat van haar hengst VDL Groep Sabech d’A. Ze namen de leiding maar moesten deze snel afstaan aan Frank Schuttert die met Chainti’s Champion de tijd van Lisa met vierhonderdste seconde verbeterde.
‘Ik heb in de barrage alles geprobeerd. Het was net niet genoeg, maar ik ben heel tevreden,’ aldus Schuttert.

‘Ik ben heel blij met hoe mijn paard Chianti’s Champion hier vandaag sprong Het hele weekend trouwens, want vrijdag waren we al derde in de zware proef. Chianti’s Champion speelde met de hindernissen. Hij springt zo makkelijk.’

Voor Lisa Nooren is Jumping Indoor Maastricht haar thuiswedstrijd. Twee jaar geleden eindigde ze als derde in de Grote Prijs. ‘Ik was vandaag niet snel genoeg. Ik zag net de afstanden niet. Maar ik ben heel tevreden. Mijn paard is er een tijdje uit geweest en dan is dit een mooi resultaat.’

Bianca Schoenmakers debuteerde op Jumping Indoor Maastricht en won zaterdagavond de 1.50m hoofdrubriek met Daylight HDH. In de Grote Prijs eindigden ze op de elfde plaats.

Nederlandse zeges waren er verder in het MECC voor Willem Greve, Wout Jan van der Schans en Gerco Schröder.