Paige Johnson en FEI komen tot schikking

Paige Johnson en FEI komen tot schikking
Het CAS  (Court of Arbitration for Sport) heeft een schikking goedgekeurd tussen de FEI en de Amerikaanse Paige Johnson. In Augustus werd de amazone voor een jaar geschorst wegen het gebruik van de verboden stof pramoxine. Na afloop van de internationale wedstrijd in Wellington in JAnuari testte haar paard, Luke Skywalker(v Lord Pezi) positief op het product.

In Augustus werd bekend gemaakt dat Johnson zou geschorst worden voor 1 jaar. Nu is echter beslist de termijn terug te schroeven naar drie maanden.

Pramoxine is een product dat voornamelijk gebruikt wordt tegen pijn en jeuk.

Door een blunder van Johnsons groom was het verboden middel in de bloedbaan van het paard terecht gekomen, hij had de verkeerde tube zalf gekocht bij de Walmart en op het paard gebruikt.

Op 1 januari 2018 zou echter het middel pramoxine van de lijst met verboden middelen geschrapt worden. Daarom besliste het FEI een schikking te treffen met Johnson.




Voor Johnson betekent dit dat ze nu weer vrij is om deel te nemen aan wedstrijden. De periode van drie maanden schorsing geldt vanaf het moment van de eerste notificatie en dat was 5 april 2017.