Jeanne Engela geschorst voor twee jaar

Jeanne Engela geschorst voor twee jaar
De zuid-Afrikaanse amazone, Jeanne Engela heeft na een positieve dopingcontrole een schorsing van twee jaar gekregen. Samen met de Zuid-Afrikaanse merrie, Chanel Van De Zeshoek nam de amazone deel aan de éénster wedstrijd in Polokwane eind augustus 2016. Tijdens die wedstrijd testte haar paard positief op paracetamol.

De amazone deed zelf onderzoek hoe het verboden middel in het bloed en urine van de Canturo-dochter terechtgekomen was, zonder resultaat. Alsnog vroeg de amazone een strafvermindering.

Ook het BB-monster testte positief. In haar verklaring op het FEI tribunaal zei Jeanne Engela dat ze al jaren actief is in de internationale sport. Ze won onder meer de wereldbekerkwalificatie in Zuid-Afrika met Chanel. Nooit eerder was de amazone op het gebruik van verboden middelen betrapt.

Alle supplementen en voeding van het paard waren onderzocht en er werd geen sporen van paracetamol gevonden. Ook in alle dierenartsen verklaringen werd nergens melding gemaakt van stoffen die paracetamol. Hoewel de amazone een strafvermindering vroeg bleef het FEI tribunaal bij zijn beslissing.