Isabell Werth, Harry Allen en Alan Davies in de prijzen tijdens FEI Awards

Isabell Werth, Harry Allen en Alan Davies in de prijzen tijdens FEI Awards
De Duitse Isabell Werth heeft afgelopen nacht nog een extra onderscheiding bij haar palmares gevoegd. De Europese kampioene werd op de GEneral Assembly van de het FEI in Montevideo (Uruguay) bekroond als winnaar van de 'Best Athlete Award'.

De 48-jarige Duitse won de Award nadat ze de meeste stemmen van het publiek kreeg. “Het is echt fantastisch om deze prijs te ontvangen. Ik ben erg blij dat ik van zoveel mensen de steun heb gekregen en dat ze allemaal achter me staan en respecteren wat ik de afgelopen maanden heb gedaan”, aldus Werth.



Soenke Lauterbach, secretaris-generaal van de Duitse Federatie nam de prijs voor haar in ontvangst. Naast het winnen van de World Cup met Weihegold, waren er natuurlijk de gouden medailles voor Werth en de Don Schufro-dochter op het Europese kampioenschap in Gothenburg.

Rising Star Award


Het Ierse toptalent, Harry Allen, die dubbel goud won op het EK voor pony’s in Kaposvar in augustus, kreeg de Longines Rising Star Award. Het zestienjarige  broertje van Bertram Allen, werd geëerd voor zijn talloze goede prestaties over het afgelopen jaar.

Best Groom Award


De FEI Best Groom Award ging naar de Brit Alan Davies voor zijn onvermoeibare inspanningen achter de schermen bij Charlotte Dujardin en Carl Hester.