FEI wil Secretaris Generaal meer zeggenschap geven in sommige protesten tegen paardenmisbruik

FEI wil Secretaris Generaal meer zeggenschap geven in sommige protesten tegen paardenmisbruik
Later deze maand zal er een voorstel gevoerd worden op de General Assembly in Montevideo om de Secretaris Generaal van de FEI in sommige omstandigheden van paardenmishandeling of misbruik zeggenschap te geven of de zaak voor het FEI tribunaal komt of niet.

Voorgesteld wordt om aan het artikel toe te voegen dat de Secretaris Generaal van FEI zal beslissen of een protest tegen mishandelen of misbruik van een paard al dan niet moet worden doorverwezen naar het FEI-tribunaal, het zal afhankelijk zijn van de omstandigheden en het bewijsmateriaal.

De reden van dit voorstel is dat de FEI zegt veel protesten te ontvangen zonder gronden of bewijs. Daarom stel ze voor de optie te moeten hebben om dergelijke protesten niet direct naar het tribunaal te verwijzen.




Volgens de bestaande algemene regels moet iedereen die getuige is van paardenmishandeling dit direct melden in de vorm van een protest onder artikel 163. Alle vormen van mishandeling of misbruik tijdens evenementen, of in verband met evenementen, moeten direct bij officials gemeld worden en komen dan voor het tribunaal.

De nieuwe formulering lijkt specifiek betrekking te hebben op misbruik dat op enig ander moment is waargenomen. Het gaat over gedragingen die de paardensport en de FEI in diskrediet brengen zoals matchfixing, weddenschappen, omkoping en corruptie. “Het moet worden gemeld als een protest (artikel 163) aan de Secretaris Generaal die, na bestuderen van het protest, een beslissing zal nemen of de zaak al dan niet voor het FEI tribunaal komt”, zegt de FEI.

De voorgestelde wijziging voegt specifiek ‘misbruik van het paard’ toe zodat zaken tegen dergelijke gevallen kunnen worden gestart, evenals tegen elke andere schending van de FEI-regels en voorschriften.