Delhi verscherpt antidroesmaatregelen

Delhi verscherpt antidroesmaatregelen
In de Indiase stad Delhi is opnieuw droes vastgesteld bij 32 paarden. In grote delen van de stad zullen dus weer striktere controlemaatregelen van kracht zijn. In het westelijke deel van de stad is het sinds december verboden om paarden, ezels en muildieren te verplaatsen.


Volgens de cijfers van een telling uit 2012 leven er ongeveer 2700 paardachtigen in Delhi. Die worden meestal gebruikt als trekdieren, vooral om pasgetrouwde stelletjes te vervoeren op hun trouwdag. Sommige worden ook gebruikt in maneges. De meeste paardachtigen zouden Marwaripaarden zijn.

Na de droesuitbraak eind vorig jaar werden zo’n 2000 stalen naar het National Research Centre on Equines gestuurd voor onderzoek. Op dit moment is ongeveer de helft van de resultaten daarvan bekend en 32 dieren testten positief op droes. De besmette dieren komen uit elf gebieden in de stad.

Op 26 januari gaat de parade ter ere van Republic Day door in Delhi. Er wordt verwacht dat alle paarden die daaraan deelnemen gescreend zullen worden. Elk dier zal een gezondheidscertificaat nodig hebben om te mogen deelnemen en er zullen geen paarden van burgers toegelaten worden.