Case Handsome O: Smaad, laster en tegensprekende getuigenissen?

Case Handsome O: Smaad, laster en tegensprekende getuigenissen?
Het boek in de case Handsome O krijgt vandaag met voortzetting van de rechtzaak in Groningen weer een aantal nieuwe hoofdstukken erbij.

Noorse miljardaire dacht in Handsome O een geweldig paard te hebben gevonden voor haar dochter. In 2015 bij de KWPN Select Sale betaalde ze dan ook 300.000 voor de hengst. Echter nadat hij een tijdje in Denemarken was kwam al snel terug spraak van Andresen. Die beweert dat Brouwer de hengst met hanentred afleverde en wil nu schadevergoeding.

Eerder vandaag kwam er een video online via de Facebook pagina van Andresen waarbij de hengst een zware hanentred.


Even later laat Jan Brouwer weten aangifte te gaan doen tegen Andresen wegens smaad en laster. Jan Brouwer accepteert niet dat hij op deze wijze zwart wordt gemaakt en dient een strafklacht verteld advocaat mr. Stephan Wensing aan Horses.nl.

Als reactie heeft Brouwer twee video’s gepubliceerd van Handsome O in de aanloop naar de hengstenkeuring. Eentje waarbij de hengst aan de hand stapt (reeds helaas offline) en één van het zadelmak maken.

https://youtu.be/onyD4cdxzkA

Ondertussen is de rechtzaak in volle gang en daar is het ook weer spannend. Eerdere Nederlandse getuigenissen zaten op één lijn. Allemaal beweren ze dat er bij Hansome O niets te zien was. Maar twee Deense kroongetuige spreken elkaar vandaag tegen.

De groom die de hengst in der tijd verzorgde in enemarke verklaart vandaag dat er niets bijzonders was aan de bewegingswijze van de Johnson zoon. Maar de Deense dierenarts van hengstenstation Katrinenlund verklaarde dat Handsome O bij aflevering in Denemarken een hanentredbeweging vertoonde. Ook na afname van de beenbescherming.